anyák összekapcsolódása babáikkal és anyatársaikkal

Mom Bond

Mom Bond

Gyógyír kimerültség ellen

Csak pár ötlet arra a kivételes esetre, ha nagyon fáradt vagy a kisbabád mellett

2017. május 30. - MiRe

52748942-zold-hatter-vektoros-illusztracio-egy-faradt-no.jpg
- Nézz magadra és gyerekeidre kívülről: gyönyörűek vagytok!
/ha kell, rendezz képeket albumba, kedvenceidet oszd meg barátaiddal
- Írd le: mi jobb most, mint korábban? (pl. nekem gyerekágy alatt nagyon jó volt magam emlékeztetni arra, hogy mik azok, amik nehezebbek voltak a terhességem végén, és milyen jó, hogy már túl vagyok rajta, pl.:  ha keveset is, de tudok végre mélyen aludni (terhességem végén apnoém volt) és hogy sokkal gyorsabban gyógyulnak szülési sebeim mint az első szülésnél, stb)
- Írd le mikért vagy hálás!
- Minden este elalvás előtt nézegesd babádat csodálattal 
- Tudd: 1.) ez a munka megtérül (boldog, kerek babában, magabiztos, kiegyensúlyozott emberben ) 2.) idővel könnyebb lesz - legalábbis ez a fajta nehézség elmúlik ...
- Találj valami egészen más témát amin az eszedet járatod - a mentális kilépés a babás gondokból felfrissít -ezt bárhol lehet fejben végezni (sakklépesek, új ruha tervezés, versírás, bármi amit imádsz és kell hozzá egy kis agymunka)
- Kényeztesd a testedet: jóleső mozgás, masszázs, shiatsu (testi örömélmények teljesen felüdítenek, energiával feltöltenek)
- Inkább aludj, mint hogy rendet rakj, vagy főzz (told csak odébb a lábaddal a játékokat és rendelj ebédet)
- Relaxálj vagy meditálj (mindkettőt meg kell tanulni, de nem nehéz) - lazíts és állítsd le a körbe zakatoló gondolataidat
- Keresd olyanok társaságát akik feltöltenek és erőssé tesznek (kerüld azt, aki gyengít)
- Alkoss, a flow élmény mindenben ott lehet: egy sütikészítésben éppúgy, mint egy festmény megalkotásában
- Kisbabával az élet leginkább helyben ülős, fekvős időszak - olyan, mint az évszakok közt a tél - mozdulatlanságra vagy ítélve - aknázd ki az előnyeit (szellemi mozgás testi helyett, pl. sok olvasás) -majd jön az aktívabb (tavasz) amikor meg nem lesz időd elmerülni csak rohansz a totyogód után :)

- Egyébként meg ha már gyerekágyon túl vagy, vagy felépültél annyira, akkor kösd magadra a bébit, és kirándulhattok is nagyokat, nem muszáj otthon ülve altatni, szoptatni egész nap ....
- Tanulj vmi újat! Mi az, ami mindig is érdekelt, de sose mélyedtél el benne? Autodidakta módon vagy kis segítséggel sok mindent megtanulhatsz, és sokan az anyaság ideje alatt váltanak karriert

-Végül és nem utolsósorban: delegálj, és kérj segítséget! Apa mosogasson, nagyi jöjjön többször unokázni, barátnők jöjjenek ebéddel, ha kell, beszélgess szakértővel: szoptatási vagy hordozási tanácsadó, és ha kell konzultálj coach-al, pszihológussal (írhatsz nekünk is :)

Te hogyan töltődsz?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mombond.blog.hu/api/trackback/id/tr3112546095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása